Complexe opdrachten, stoere operaties, barre omstandigheden. Vliegen met state of the-art systemen. Een stukje avontuur. Dat is waar wij, en jij, onze nieuwe drone piloot op 'aan gaan'. Bij DDC vlieg je met slimme drones voor veeleisende topklanten op bijzondere locaties en complexe missies. Mocht je je iedere dag het zelfde willen doen en stipt om 17:00 naar huis willen rijden, dan is dit niks voor jou. Vind jij wind, regen en nat haar vervelend? Dan is dit niks voor jou. Avontuur, Passie en Gaan. Zeg jij ja? Kom dan bij DDC als Drone Piloot.

We schetsen het plaatje voor je. Vandaag vlieg je met een helikopter naar een offshore platform van één van onze wereldwijde klanten in de olie en gas, en breng je assets nauwkeurig in kaart. De volgende dag vlieg je met een drone in een hoogoven en lever je de beste data. Als het even meezit ga je naar Qatar, om inspectie te doen van een fabriek. Voor de maritieme sector brengen wij de motorruimte van een groot schip in kaart met een indoor drone en jouw stuurkunsten. Daarnaast film je ook natuurgebieden of inspecteer je windturbines. Of je brengt een compleet bouwterrein bij de Maasvlakte in kaart. DDC komt dagelijks op de meest bijzondere plekken, in weer en wind, met een flinke dosis adrenaline. Hier kun jij deel van uitmaken.

DE FUNCTIE

In de functie van Senior UAV Pilot and Field Operator bij DDC krijg je veel autonomie en neem je zelf het initiatief. Dagelijks vlieg je met onze innovatieve drones en verschillende payloads, bereid je vliegoperaties voor met onze Data Collection Specialisten en bespreek je de data vereisten. Jij bent ook de contactpersoon richting de opdrachtgever met wie je de missie uitgebreid bespreekt en voorbereidt. In sommige gevallen zul je als vergunninghouder opereren, neem je de leiding in het veld, en ben je verantwoordelijk voor een geslaagde en veilige uitvoering van de opracht.

Met de Safety- en Operational Manager van DDC bespreek je alles wat nodig is om de vliegoperaties nog veiliger en efficienter uit te kunnen voeren: de interne veiligheidsvoorschriften, het juist loggen van vliegoperaties, de opleidingen van onze UAV piloten en de onderhoudsstatus van onze UAV's. Met het management heb je regelmatig overleg over de optimalisatie van de bezetting van het team en de planning, je brengt jouw ideeën in over nieuwe tools en geeft advies over de te volgen opleidingen en hardware investeringen.

JIJ BRENGT MEE

Als Senior UAV piloot heb je stalen zenuwen en krijg je energie van uitdagende omstandigheden. Je kunt in alle gevallen een opdracht veilig uitvoeren. Je bent avontuurlijk, niet het type 9-5, en houdt van pieken en dalen in het werk. Verder beschik je over:

 • Ruime ervaring als UAV piloot
 • Interese in UAV's, camera's, sensoren en meetapparatuur
 • Een passie voor nieuwe technologie net als wij
 • Ervaring met projectmanagement en het organiseren van complexe projecten
 • Een autorijbewijs B
 • Woonachtig in omgeving Rotterdam
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheden en idealiter nog een andere taal
 • De wens en flexibiliteit om op locatie bij de opdrachtgever te werken
 • Initiatief, proactief, ondernemend en probleem oplossend vermogen
 • Interesse en ervaring met verwerken van data
 • Kennis van Geodesie (pré)
 • Een geldig VCA-Vol, NOGEBA, GWO, VT3 of VT2 certificaat (Pré)
 • Een kwalificatie voor Specific Catagory en ervaring met STS / PDRA / SORA's (pré)

OVER DDC SMART INSPECTIONS

DDC wil nummer één worden in slimme inspecties met drones. En, we zijn hierin hard op weg. We hebben grote, en internationale, bedrijven als opdrachtgever. Want waar een traditionele inspectiebedrijf weken over zou doen, kunnen wij met onze technieken op een veel snellere en veiligere manier de inspectie uitvoeren. Onze specialisten verwerken deze data vervolgens met geavanceerde software naar waardevolle informatie en maken dit direct digitaal beschikbaar aan de opdrachtgever.

DDC biedt betere inzichten in assets en helpt bedrijven en organisaties om slimmer met hun assets om te gaan, effectiever resources in te zetten, artificiële intelligentie toe te passen en voorkomt dat mensen in gevaarlijke situaties moeten werken. We werken door heel Nederland en regelmatig (ver) daarbuiten.

ONS AANBOD

Vanuit ons hightech kantoor in het fantastische inspirerende RDM Innovation Dock in de Rotterdamse Haven bieden we jouw als ervaren Drone Piloot, een innovatieve werkomgeving in een enthousiast en gemotiveerd team van professionals. Je werkt voor de grootste en en meest veeleisende organisaties ter wereld. Wij zijn continu aan het innoveren, jij werkt dus met de nieuwste drones, techniek en tools. Natuurlijk hoort daarbij:

 • Marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Pensioenregeling
 • Weekend- en nachttoeslagen
 • Goede onkostenregeling
 • Training- en opleidingsmogelijkheden
 • Flexibiliteit

SOLLICITEREN

Stuur je CV en motivatiebrief aan . Voor vragen m.b.t. deze functie kun je direct contact opnemen met Tsjerk Kooistra via of via 010-3072850